První Rybářský lístek.

10.10.2012 21:00

 

Pokud jste to vydrželi a článek o tom co to rybařina vlastně je jste si přečetli, a řekli jste si že se do toho pustíte a ryby začnete lovit, mám pro Vás několik slov o tom, co potřebujete k získání rybářského lístku a povolenky k lovu. Musíte navštívit místní organizaci ČRS/MRS, zpravidla nejblíže místu trvalého bydliště. Podáte u MO přihlášku. Dostanete rybářský řád jako učební materiál. Pokud ne, v položce "Užitečné odkazy" najdete na něj odkaz.

Absolvujete test rybářských znalostí. Je sestaven ze základních znalostí z oblasti rybářství, právních předpisů upravujících lov ryb a poznávačky (určení několika druhů ryb). Takže jak jinak, musíte se naučit rybářský řád. V testu najdete otázky typu: "Kdy je hájená štika obecná?",nebo "Jak se měří délka ryb?" atd. Odkaz na on-line test najdete v položce "Užitečné odkazy" v hlavním menu. S největší pravděpodobností se v testu objeví i otázka "Jaká je zákonná míra...(druh ryby)?" Takže bych Vám byl tou radou, naučit se i míry.

V poznávačce bude několik ryb, který budete muset určit (v mém testu bylo 10 druhů).

Po (doufám že uspěšném:-)) absolvování testu dostanete osvědčení. S tím zajdete na Městský úřad, obor životní prostředí. Dostanete Váš 1. Rybářský lístek (očekávejte že budete ptatit: https://www.rybsvaz.cz/?page=ceny_povolenek/listek&lang=cz&povolenky_rok=2012&povolenky_nadpis=Ceny%20ryb%E1%F8sk%FDch%20l%EDstk%F9). Jakmile budete mít svůj Rybářský lístek, vrátíte se zpět tam, kde jste absolvovali zkoušky,kde si koupíte povolenku. Zde je ceník povolenek: https://www.rybsvaz.cz/?page=ceny_povolenek/cleny&lang=cz&povolenky_rok=2012&povolenky_nadpis=Ceny%20povolenek%20pro%20%E8leny%20%C8RS%20a%20MRS. K povovolence dostanete i rybářský řád se soupisem revírů. A pak hurá na ryby..:-)

Tak hodně štěstí!...